F-4E Phantom II HAF AEGEAN BLUE Hasegawa 1/48 Art:George Roidis

F-4E Phantom II HAF AEGEAN BLUE

  Μετά την ολοκλήρωση της βασικής κατασκευής, ετοίμασα το πρότυπο για τη διαδικασία ζωγραφικής. Το πλένω με νερό σαπούνι για να απομακρύνω το λίπος από τα χέρια μου και την σκόνη που παραμένει. Το πρώτο στάδιο ξεκίνησε με τον ψεκασμό του μοντέλου και των δεξαμενών καυσίμων και άλλων κύριων τεμαχίων με αστάρι Mig Ammo '' One Shot '' . Χρησιμοποιώντας αστάρια μπορούμε να ανιχνεύσουμε οποιαδήποτε ελαττώματα στα μοντέλα μας και προετοιμάστε την επιφάνεια για το χρώμα.
Το επόμενο βήμα ήταν να ψεκάσει το κάτω μέρος του μοντέλου με το Mig Ammo / Alclad Gloss Black Primer (ALC 305) για να προετοιμάσει την επιφάνεια για το χρώμα αλουμινίου που είχε το πραγματικό αεροσκάφος
   Μετά από αυτό έχω προετοιμάσει τις ανώτερες επιφάνειες με τρίψιμο τους χρησιμοποιώντας Micromesh σταδιακά από 3600 grit σε 12000 grit για να εξομαλύνετε οποιαδήποτε τραχιά υφή
Το επόμενο βήμα ψεκάζοντας τις κάτω επιφάνειες σε διάφορα ελαφρά στρώματα με Mig Ammo / Alclad Aluminium (ALC 101)
   Έχω καλύψει τις βαμμένες κάτω επιφάνειες με ταινία κάλυψης και ξεκίνησα την προετοιμασία στην άνω άτρακτο, τις επιφάνειες των πτερυγίων και τις δεξαμενές καυσίμων χρησιμοποιώντας επίπεδες μαύρη (Tamiya) .
Στη συνέχεια ξεκίνησε το στάδιο διασκέδασης ....
Έτσι, άρχισα να ζωγραφίζω ψεκάζοντας το βασικό χρώμα του '' Blue Aegean Cammo '' που ήταν το Mig Ammo ANA 608 Intermediate Blue (FS 35164)
Στη συνέχεια άρχισε να ψεκάζει διάφορες περιοχές με διαφορετικές αναλογίες χρώματος χρησιμοποιώντας το βασικό χρώμα που αναμιγνύεται με το λευκό λευκό (Mig Ammo 050).
   Με βάση τις πραγματικές φωτογραφίες αναφοράς αεροσκάφους συνειδητοποίησα ότι είχαν κάποιες πολύ ξεθωριασμένες περιοχές. Έτσι χρησιμοποίησα ένα μείγμα χρωμάτων που προσπαθούσε να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Γι 'αυτό χρησιμοποίησα το βασικό χρώμα που αναμειγνύεται με το επίπεδο λευκό και μερικές σταγόνες (όχι πάρα πολύ) του Pastel Blue από το Vallejo (70901). Πιστεύω ότι ήρθα αρκετά κοντά στην πραγματική!

Ήθελα να δώσω κάποιο βάθος και σκιές στο μοτίβο του καμουφλάζ μου, γι 'αυτό ψέκασα τις γραμμές του πίνακα και συγκεκριμένα πάνελ, χρησιμοποιώντας τον καπνό X-19 του Tamiya .

  Σημείωση: Οι 2 παράλληλες μαύρες περιοχές με λευκό εξωτερικό περιθώριο στη ράχη άτρακτο / πτέρυγα και τις εσωτερικές και εξωτερικές περιοχές πλεγμάτων ζωγραφισμένες από εμένα με κόκκινο και λευκό επειδή δεν υπάρχουν χαλκομανίες που δίνουν οι Hasegawa για τις περιοχές αυτές!
Τότε ήρθε η ώρα να σφραγίσω το χρώμα και γι 'αυτό χρησιμοποίησα το εξαιρετικό νέο βερνίκι Mig Ammo Gloss από τη σειρά "Lucky"
Ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσω την περιοχή εξάτμισης και γι 'αυτό χρησιμοποίησα το Mig Ammo / Alclad Gloss Black Primer (ALC 305) για την προετοιμασία της περιοχής για το φινίρισμα NMF .
Στη συνέχεια, χρησιμοποίησα το Gloss Aqua Varnish της Alclad (ALC 600) για να σφραγίσω τις κάτω επιφάνειες (pic 100)
Οι χώροι του τροχού και η περιοχή του αερόφρενου είναι βαμμένοι από λευκό και εσωτερικό πράσινο με βάση τις φωτογραφίες αναφοράς.
Για το τελείωμα NMF της άνω περιοχής εξάτμισης, χρησιμοποιούσα το Mig Ammo / Alclad Duraluminium (ALC 102) και ένα μείγμα του ίδιου χρώματος προσθέτοντας 2-3 σταγόνες Jet Εξάτμισης (ALC 113) για το σκοτεινότερο πάνελ στις ίδιες άνω περιοχές (φωτογραφίες 102, 103)
Για το φινίρισμα NMF της κατώτερης καυσαερίων έχω χρησιμοποιήσει Duralumin της Mig Ammo (ALC 102), Εξάτμισή Jet (ALC 113), Καυσαέριο (ALC 121) και διάφορες χρωστικές για να επισημάνει κάποιες συγκεκριμένες θέσεις.
   Στη συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία αποχρωματισμού και για το συγκεκριμένο έργο χρησιμοποίησα τα φύλλα decals (48003 & 48004 για τα στένσιλ). Ήταν ένα πολύ χρονοβόρο στάδιο αλλά αξίζει τον κόπο !!!
Μετά την τελική φάση αποκόλλησης, χρησιμοποίησα και πάλι το βερνίκι γυαλιστερό '' Lucky '' για να σφραγίσω τα αυτοκόλλητα και να τα προστατεύσω από την επερχόμενη διαδικασία καιρικών συνθηκών. Ψέστησα όλες τις ανώτερες επιφάνειες, αλλά προσπάθησα να αποφύγω τις περιοχές NMF .
Η διαδικασία της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ξεκίνησε στις ανώτερες επιφάνειες του μοντέλου με τη χρήση πινάκων πινάκων πλυσίματος από τη σειρά προϊόντων Mig Ammo PLW. Επέλεξα να χρησιμοποιήσω το Mig Ammo PLW 1603 Dark Blue Blue. Νομίζω ότι ήταν το καλύτερο και το πιο κατάλληλο χρώμα για το έργο. Έχω εφαρμόσει το πλύσιμο στις γραμμές του πίνακα χρησιμοποιώντας ένα ψιλοκομμένο πινέλο
Για την αφαίρεση του πλυσίματος της γραμμής του πίνακα χρησιμοποιούσα μια βαμβακερή μπατονετα με μερικούς διαλύτες αφαίρεσης σμάλτου Mig Ammo (A.Mig 2019). Η μπατονετα, πρέπει να έχει τη λιγότερη ποσότητα αραιωτικών. Για να το βυθίσετε στα αραιωτικά και να τα πετάξετε σε μια πετσέτα κουζίνας για να αφαιρέσετε ότι περισσότερο .
   Για τις κάτω επιφάνειες χρησιμοποίησα το Mig Ammo PLW 1617 Blue Black. Πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη επιλογή.
Μετά την αφαίρεση του πλυσίματος από τις άνω και κάτω επιφάνειες το αποτέλεσμα ήταν πολύ ωραίο.
Βασισμένη και πάλι σε φωτογραφίες αναφοράς του πραγματικού αεροσκάφους, είδα ορισμένους λεκέδες θερμότητας και βρώμικα σημεία στις ανώτερες περιοχές εξάτμισης του NMF. Έτσι αποφασίζω να χρησιμοποιήσω κάποιον Alclad Transparent Smoke (ALC 405) για να τις αντιπροσωπεύσω .
Για τη διάβρωση των περιστροφικών πτερύγιον , χρησιμοποίησα το Mig Ammo PLW Black Night 1611 και χρησιμοποίησα αραιωμένον λεκέδων ,για να καθαρίσω το ανάγλυφο,της επιφανείας .
Οι τελικές επαφές με τις καιρικές συνθήκες αφορούσαν το νέο προϊόν Mig Ammo που είναι το Oilbrusher. Χρησιμοποίησα το μαύρο χρώμα για να αναπαριστώ τις διαρροές λαδιού και τους λεκέδες στα πτερύγια και τις περιοχές των κύριων πτερύγων αλλά και του κάθετου σταθερού. Έκανα μικρά τελείες χρώματος, αφήστε το να στεγνώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια τους έδωσα σχήμα και μείγμα τους χρησιμοποιώντας σμάλτο άοσμο. 
Μοντέλο Hasegawa F-4E Phantom II 1/48 Μοντέλο Kit + ρητίνη Verlinden + εξάτμιση Aires