Dassault Mirage M-2000D Kinetic 1/48 Art:George Roidis

Dassault Mirage M-2000D  French Air Force Η εξάτμιση του κινητήρα προέρχεται από aires.Πou πρέπει να αφαιρέσετε κάποια εσωτερική δομική προεξοχή, αν και να έχουν μια καλή fit.At .Πρώτα ψεκάζονται όλα τα κομμάτια ρητίνης με γκρι αστάρι Ammo για να εύχομαι μια ομαλή επιφάνεια . Η περιοχή μετά την εξαγωγή βάφτηκε, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα των χρωμάτων ... Χρησιμοποίησα τον κ. Metal Color Iron ως βασικό χρώμα και το ξηρόψαξα με ανοξείδωτο χάλυβα από την ίδια σειρά. Μετά από αυτό έβαλα λίγο μαύρα πετρέλαια για να φέρω τα στοιχεία στο επετίθετο αποτέλεσμα . Οι εσωτερικοί δακτύλιοι του afterburner βάφτηκαν χρησιμοποιώντας τον κ. Metal Color bronz και ένα μείγμα αλουμινίου και από ανοξείδωτο χάλυβα.Τα καυσαερίων βαμμένα χρησιμοποιώντας τον κύριο μεταλλικό χρώμα ανοξείδωτου χάλυβα ως βασική σκιά και στεγνό βουρτσισμένο με αλουμίνιο για να τονίσει τις λεπτομέρειες .  Μετά την ολοκλήρωση της βασικής κατασκευής έχω προετοιμάσει το μοντέλο για τη διαδικασία ζωγραφικής. Έπλυνα με νερό και σαπούνι ,για να απομακρύνω τυχόν υπολείμματα  από τα χέρια μου . Το πρώτο στάδιο ξεκίνησε με ψεκασμό Mig Ammo primer.λεπτό γκρι αστάρι . Χρησιμοποιώντας τα αστάρια μπορούμε να ανιχνεύσουμε οποιαδήποτε ελαττώματα στα μοντέλα μας και να προετοιμάσουμε την επιφάνεια για τα χρώματα.
Το επόμενο στάδιο είναι να δώσουμε κάποιο σκιασμένο αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας την τεχνική preshade. Χρησιμοποιούσα το χρώμα των ελαστικών ( Black ) του Mig Ammo για να το κάνω .
   Επίσης, ψέκασα αλουμίνιο στα φρεάτια τον τροχών και την περιοχή των πτερυγίων και των φλογών στη σπονδυλική στήλη του αεροσκάφους. Μετά από αυτό, κάλυψα αυτές τις 2 περιοχές για να τους αποκαλύψω και να τις μεταχειριστώ αργότερα στο κτίσιμο.
Η διαδικασία βαφής άρχισε ζωγραφίζοντας το μοντέλο, χρησιμοποιώντας ακρυλικά της Gunze. Η μέθοδος μου σε αυτή ήταν με τη χρήση λευκού , έτσι ώστε να υπάρχει ωραίο άκρο μεταξύ των 2 χρωμάτων σχήματος cammo. Για το πράσινο χρώμα χρησιμοποίησα το Gunze H330 και για το μπλε γκρι ένα μείγμα από H331 και H42 σε αναλογία 70/30. Οι διάφορες αποχρώσεις και επιδείξεις προέρχονταν από τη χρήση του βασικού χρώματος με μερικές σταγόνες ματ λευκό Tamiya .
   Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας χρωμάτων έδωσα ολόκληρο το μοντέλο 2 χεριά καθαρού βερνίκι , από την σειρά Ammo .
Η GBU-24 της Brassin ψεκάζεται επίσης με γκρι αστάρι Ammo πριν τα διάφορα κομμάτια συναρμολογηθούν

Μετά την τοποθέτηση αυτοκόλλητων ετικετών σε όλο το μοντέλο, ξεκίνησε η λειτουργία με ένα μείγμα από 3 PLW πλύσεις (ίσες ποσότητες) ... PLW Πορτοκαλί Καφέ, PLW Black Night και PLW Neutral Brown στις γραμμές του μοντέλου . Δώστε 2 ώρες για να στεγνώσει και στη συνέχεια αφαιρέστε την περίσσεια με μια βαμβακερή μπατονετα και λίγο διαλυτικό που βοηθάει στον καθαρισμό  .Το μοντέλο είναι έτοιμο να δεχθεί κάποια περαιτέρω επεξεργασίά
  Οι δεξαμενές καυσίμων βαμμένες με τα ίδια χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν στο αεροσκάφος.Η επίδραση τσιμπήματος έγινε με το υγρό του Ammo και ήταν πραγματικά εύκολο να επιτευχθεί! Απλά ψεκάστε μερικά μεταλλικά χρώματα πρώτα, εφαρμόστε το υγρό κοπής, αφήστε το να στεγνώσει για μια ώρα, ψεκάστε το χρώματα και μετά από 20-30 λεπτά, χαράξτε ελαφρά την περιοχή που θέλετε με μια σχετικά σκληρή βούρτσα ... Είστε έτοιμοι !!!
Αντιπροσωπεύοντας τις πετρελαιοκηλίδες των πτερυγίων και τους διάφορους μετρητές του αεροσκάφους, χρησιμοποίησα τα αποτελέσματα του Ammo Streaking  και στη συνέχεια τους έδωσα σχήμα χρησιμοποιώντας υγρό βαμβάκι στην κατεύθυνση της ροής του αέρα. (ή το πινέλο) σε μια βαμβακερή πετσέτα πριν τη χρησιμοποιήσετε επειδή θα αφαιρέσετε τελείως το υγρό.
Για την απεικόνιση της σκόνης που είχε το M-2000D λειτουργώντας στο Αφγανιστάν, αποφάσισα να εφαρμόσω σε όλο το πρότυπο το Ammo pigment Airfield Dust. Χρησιμοποιούσα μια επίπεδη βούρτσα για να το κάνω . Το μόνο πράγμα που θα μπορούσατε να δείτε ήταν η αλλαγή του τόνος χρώματος και κανένα σημάδι .Μετά από αυτό προσπάθησα να αντιπροσωπεύσει την περιοχή που η σκόνη που χρησιμοποιείται για να κολλήσει λόγω της ύπαρξης λιπαρών. Έκανα αυτό με την ανάμειξη επαρκούς ποσότητας χρωστικής σκόνης αερολυμάτων με κάποια αραιωτικά  .Στη συνέχεια με ένα πινέλο,του  έδωσε κάποιο σχήμα  .Για τον σκοτεινότερο πυρήνα στην περιοχή ψεκάζονται λίγο σκούρο καφέ χρώμα.
Τελικά ψέκασα το μοντέλο με σατινέ βερνίκι από την Ammo. Το έκανα αυτό εξαιτίας της κίνησης των χρωστικών ουσιών. Αφήστε το να στεγνώσει τουλάχιστον 4-6 ώρες πριν το αγγίξετε.
Art:George Roidis
 https://www.facebook.com/GR-ScaleModels-139618999881036/