Part 2) Focke-Wulf Fw 190D-9 "DORA 1" from Fieseler By: Marek Vrzák

 Focke-Wulf Fw 190D-9  "DORA 1"  from  Fieseler  By: Marek Vrzák


Όπλα: Συμπεριλαμβανομένων των καλυμμάτων με όμορφα σκιαγραφημένη εσωτερική δομή, που προέρχεται  από  το μεγάλο σετ της  Aires. Ωστόσο, ήταν απαραίτητο να συμπληρώσουμε,
 τα ηλεκτρικά καλώδια και να ταιργιαξουν (Η λεπτότερες αναμεσα στα τιχοματα)  ανάμεσα στα δύο μισά των πτερυγίων.
Τα μεταλλικά βαρέλια των κανονιών  και τα πολυβόλα μεγάλου διαμετρήματος προέρχονται από το Master set. Δημιούργησα μια μικροσκοπική σήραγγα για βαρέλια πυροβόλων όπλων που οδηγούσαν μέσα από φρεάτια τροχιάς από λεπτό φύλλο αλουμινίου και έριχναν άδειά πυρομαχικά από πολυβόλα.


Σύστημα προσγείωσης:Ήταν αρκετά δύσκολο μέρος του κτισίματος . Αγόρασα ένα όμορφο, λεπτομερείς φρεάτια για το Fw 190A-3 από την Aires. Χρειάστηκε μόνο να τροποποιηθεί ελαφρώς. Μετά την αφαίρεση των φύλλων κάλυψης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έναν τύπο D-9. 
Μόλις έβαλα το καλυμα του τροχού από Aires στην τρύπα στην πτέρυγα μετά την κοπή του αρχικού πλαστικού τροχού καλά, βρήκα με φρίκη ότι το cast από Aires είναι πολύ μειωμένο και μικρότερο κατά 4mm!
Ως εκ τούτου, αποφάσισα να γράψω στην εταιρεία Aires, αν αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί με αντάλλαγμα για ένα άλλο όχι τόσο μειωμένο κομμάτι. Ο κ. Lajer συμμορφώθηκε πρόθυμα με το αίτημα μου και μου έστειλε σχεδόν "πρωτότυπο" χυτό τροχό από ασυνήθιστη πράσινη ρητίνη. Αυτό είναι ήδη απολύτως ακριβές και μετά την αραίωση του τέλεια προσαρμόζεται σε μια τρύπα στην πτέρυγα.
Οι πλευρές του τροχού καλά έχω προσθέσει με μερικά μεταλλικά φύλλα και λεπτομέρειες από τον Eduard που. Έκανα επίσης το hemming με κεντρική κατασκευή και ηλεκτρική καλωδίωση και υδραυλικά. Για προηγουμένως αναφερθέντες λόγους, προτιμώ να χρησιμοποιώ τα πόδια των κάτω άκρων και με τα στηρίγματα και τους τροχούς από το κιτ Eduard. Αντικατέστησα ένα πλαστικό έμβολο για ένα αντίστοιχο τμήμα της βελόνας της σύριγγας.
Τέλος ήρθε το "φορτίο" των ελαστικών. Το κατώτερο και εν μέρει και το πλευρικό τμήμα τους έπρεπε να θερμανθούν προσεκτικά και στη σωστή στιγμή να σπρώξουν το γραφείο. Αυτό θα δημιουργήσει το απαραίτητο φυσικό λάστιχο που διογκώνεται στην πλευρά του τοίχου όπως στην πραγματικότητα.Κινητήρας: Αναμφισβήτητα η πιο σύνθετη και πιο προβληματική εγκατάσταση του συνόλου του μοντέλου. Δεν είναι μόνο ο αριθμός των τμημάτων (συμπεριλαμβανομένης της παρτίδας των χειροποίητων εξαρτημάτων) αλλά και η διατήρηση της γεωμετρίας και του χρωματισμού. Τα βασικά μέρη του κινητήρα προέρχονται από αυτό το σύνολο Aires.
Η έλικα και ο στροβιλοσυμπιεστής αέρα. Πίσω από την έλικα, αντικαταστάθηκαν από χυτοπρεσαριστό δίσκο AML στο οποίο είμαι ελαφρώς προσαρμοσμένες γραμμές πριτσίνια στον στροβιλοσυμπιεστη . Επωφελήθηκα επίσης από ορισμένα μέρη του κιτ Tamiya και Eduard και φυσικά από το ποσό των χειροποίητων εξαρτημάτων. Μια πολύπλοκη εγκατάσταση των καλωδίων καλωδιώσεων και στη συνέχεια ο έλεγχος των μεμονωμένων εξαρτημάτων για να επιτρέψω σε όλα τα εξαρτήματα που είναι τοποθετημένα στο τείχος προστασίας χωρίς να συγκρουστούν μεταξύ τους, μου πήρε πολύ χρόνο. Χάρη στην τοποθέτηση των πολυβόλων ακριβώς πάνω από τον κινητήρα και ενός μεγάλου τροφοδότη με σφαίρες στο μπροστινό μέρος του τείχους προστασίας του κινητήρα, έχουμε πολύ λίγο χώρο και δεν μπορούμε να συγχωρέσουμε πιθανά σφάλματα.Επιφανειακό φινίρισμα χρωματα : Όλα το τμήματα του κιτ ήταν μεμονωμένα βαμμένα και διαβρωμένα . Τελικά ήταν καιρός να τελειώσει η επιφάνεια ολόκληρου του αεροσκάφους. Στον κύριο ψεκασμό βαφής, χρησιμοποίησα χρώματα GSI σειρά C που λεπταίνει και  λειαίνει με μικρές ποσότητες επιβραδυντικού ξήρανσης Mr. Retarder Mild of GSI.
Όλοι οι χώροι που έχω ήδη ζωγραφίσει προσεκτικά, κάλυψα από έξω,λιανά την  επιφάνεια με προσοχή απολυμαίνοντας ,ουσιαστικά από τυχών ατελιέ .
  Ψέκασα πρώτα στρώμα Surfacer 1000 GSI. Αυτό ήταν για την ενότητα όλη την επιφάνεια και για να αποκαλύψει οποιεσδήποτε ατέλειες. Διορθώσαμε λίγα σημεία και μπορώ να ψεκαστεί το τελικό στρώμα του Surfacer 1000. Είναι πολύ σημαντικό πριν το ψεκασμό των χρωμάτων τελειώσει άψογα και γυαλίζει την επιφάνεια σε σχεδόν καθρέφτη λάμψη, κυρίως λόγω της μεγάλης επιφάνειας στο κάτω μέρος των φτερών ήταν στο μεταλλικό φινίρισμα.
Στη συνέχεια ακολουθεί προ-σκίαση γραμμών επιφανειών με σκούρο καφέ σχεδόν μαύρη σκιά. Για μεταγενέστερη απόκρυψη των χρωμάτων καμουφλάζ μέχρι το "μεταλλικό" φινίρισμα και για να δημιουργήσω εμφάνιση "φυσικού μεταλλικού φινιρίσματος" στο κάτω μέρος των πτερυγίων επέλεξα το κορυφαίο χρώμα GSI Supermetalic SM01 "Super fine silver" και το συνδυάσαμε με την αποδεδειγμένη GSI 8 "Silver "Και δημιουργήστε μια διαφοροποιημένη" μεταλλική "επιφάνεια φινιρίσματος σε μεμονωμένα καλύμματα. Η υπενθύμιση των άλλων μερών των επιφανειών πυθμένα ψεκάζεται με τροποποιημένες και ελαφρώς διαφορετικές αποχρώσεις RLM 76 GSI σύμφωνα με το χρησιμοποιούμενο υλικό.
   Χρώματα βάψιμο: Πριν μιλήσω για χρώματα καμουφλάζ, έρχομαι σε επαφή με τον κ. Poruba, έναν από τους συγγραφείς των εξαιρετικών εκδόσεων JaPo Fw 190D καμουφλάζ και σημάνσεις με μια ερώτηση που ζητούσε μια διαφορετική ερμηνεία σκιασμένου σκούρου πράσινου χρώματος στο αεροσκάφος «μαύρο 1». Στην παραπάνω δημοσίευση παρουσιάζεται το RLM 83, ενώ στο έργο του Jerry Crandall σκιά RLM 74. Η απάντησή του έδειξε ότι κάτω από την έρευνά τους, σε αντίθεση με τον Jerry Crandall, είναι πιο διατεθειμένοι να σκιάζουν το RLM 83. Γι 'αυτό αναμίχθηκαν και (ελαφρώς  ) ακριβώς αυτό το χρώμα RLM 83 και χρησιμοποιείται και στην Dora μου.
Οι πιο εκτεθειμένες θέσεις στο τμήμα της κεντρικής πτέρυγας-ατράκτου που στη συνέχεια θα αφαιρεθούν στο χρώμα του μετάλλου, έβαλα αρκετές στρώσεις ειδικού διαυγούς διαλύματος από το AK Interactive Worn Effects στη βάση του αργύρου και το άφησα να στεγνώσει. Μετά τον ψεκασμό καμουφλάζ χρησιμοποιούσα εναλλάξ ελαφρύτερες και πιο σκούρες αποχρώσεις με χρώματα καμουφλάζ..Ενημέρωση:   
Κιτ: Focke-Wulf Fw 190D-9 ,, Dora "
Κλίμακα: 1/48
Κατασκευαστές: Tamiya + Eduard
Αξεσουάρ: Σετ λεπτομέρειας Aires
Τροχοί: Main wheel well    Aires + Tail wheel well    Black dog
Ραδιοφωνικός σταθμός: Aires
Οπίσθιο όπλο: Quickboost
Σωλήνας Pitot: Quickboost
Μεταλλικά όπλα βαρέλια: Master
Ζώνες ασφαλείας: HGW
Propeller AML
Φωτογραφικά χαραγμένα εξαρτήματα + Μάσκες Eduard
Κλειδαριές κινητήρα + Φλάντζες πλήρωσης CMK
Πολλά χειροποίητα εξαρτήματα
Χρωματιστά:
GSI κ. Color
Vallejo
Μεταλλικές πάστες και χρωστικές Agama
Χρώματα λάδια Abteilung
Χρωματιστά μολύβια

Κόλλες:
GSI Ο κ. Cement deluxe
Λεπτή σφουγγαρίστρα Super Cyanoacrylate Flash
Κυανουακρυλικό gel Loctite
Η κόλλα Herkules με βάση το νερό
Πηγές:
Focke-Wulf Fw 190D (καμουφλάζ & σήμανση) Μέρος I, II - JaPo
Focke-Wulf Fw 190D, Modelmania 7 - AJ-Press
Focke-Wulf Fw 190D Ντόρα - Μοντέρνα σειρά ματιών
Focke-Wulf Fw 190D - Λεπτομέρεια Aero 2
Περπατήστε Around Fw 190D - Δημοσιεύσεις Μοίρας / Σήματος
Το διαδίκτυοΣυμπέρασμα:
 Για το μοντέλο της Ντόρα επέλεξα  ένα ξύλινο βάθρο κατασκευασμένο από παραγγελία. Το έβαψα με διάφορα στρώματα καρυδιάς χρώμα . Χρησιμοποίησα επίσης προφίλ ξύλου balsa και έκανα ένα μικροσκοπικό πλαίσιο γύρω από την ανώτερη πλαστική πλάκα και τελικά πρόσθεσα μια ετικέτα, αναγνώρισης.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: Part 1) http://www.gmodelart.com/2017/12/part-1-focke-wulf-fw-190d-9-dora-1-from.html   Art: Marek Vrzák