F-4E Phantom Under The Skin Vol.1

F-4E Phantom Under The Skin Vol.1   Το βιβλίο  F-4E Phantom Under The Skin Vol. Eχει ως βάση το F-4E Phantom II AUP της Ελληνικής Πολεμικής Αεροποριών HAF. Είναι όμως ,αναμφισβήτητα το καλύτερο μοντελιστικο
 manual, για ολα τα  Phantom της McDonnell Douglas. Ο αναγνώστης ανακαλύπτει χαρακτηριστικά γύρω από το jet που δεν έχουν  δημοσιευθεί ποτέ πλην !Διατηρείτε  το γνωστό Poker
 σχήμα  (22Χ24 εκατοστά – ύψος Χ πλάτος).Σε 108 σελίδες και εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης
 Χωρίζεται αναλυτικά σε 10 κεφάλαια. Στο πρώτο. The Legend, έχουμε ένα χρήσιμο πίνακα με τα serial numbers όλων των F-4E AUP των δύο Μοιρών (338  & 339 ) μαζί με μια σύντομη περιγραφή του ρόλου τους και μερικές θαυμάσιες φωτογραφίες που  εκτείνονται  και τις δύο αντικριστές σελίδες, για να θαυμάσουμε όλο το αεροσκάφος σε πτήση και σε φάση απογείωσης, καθώς στις επόμενες σελίδες ακολουθεί η μελέτη των επιμέρους τμημάτων και υποσυστημάτων
 .   


   Ξεκινώντας από την άτρακτο , μας ξεναγεί μέσα από ανοικτές θυρίδες αλλά και σε λεπτομέρειες όπως η σκάλα επιβίβασης, close-ups στα προειδοποιητικά, στις IFF αντένες, στην καλύπτρα και σε ότι άλλο μπορεί να ενδιαφέρει τον αναγνώστη που είναι περίεργος να μελετήσει τα πάντα στο F-4E. Mόνο για την καλύπτρα μετρήσαμε πάνω από 20 φωτογραφίες, ενώ συνολικά στο βιβλίο περιέχονται συνολικά πάνω από 450!
Όλες οι φώτο που χρειάζονται επεξήγηση συνοδεύονται από λεζάντα στην αγγλική γλώσσα. Γενικά οι σελίδες του βιβλίου είναι γεμάτες από φωτογραφίες και το κείμενο είναι ελάχιστο - όσο χρειάζεται για τις λεζάντες.
Το κόκπιτ καλύπτεται όχι απλά επαρκώς, αλλά η λεπτομέρεια που διακρίνει κανείς στα όργανα ελέγχου είναι εκπληκτική. Φυσικά υπάρχουν άφθονες φωτογραφίες, χωριστά για το μπροστινό και το πίσω κόκπιτ αντίστοιχα, μαζί με δύσκολες γωνίες, όπως οι μηχανισμοί πίσω από τις καλύπτρες. Ένα δισέλιδο και 12 φωτό καλύπτουν το εκτινασσόμενο κάθισμα Martin Baker.

 Aκολουθούν οι εισαγωγές αέρα, το σύστημα προσγείωσης, οι κάτω επιφάνειες αλλά και οι όχι εύκολο να δεί κανείς, άνω επιφάνειες πτέρυγες, πηδάλια ελέγχου πτήσης, εξαγωγές, ουρά. Καθώς και άφθονες φωτό από τη διαδικασία συντήρησης του αεροσκάφους με ανοικτά τα πάνελς των σωληνώσεων των υδραυλικών και λοιπών υποσυστημάτων. Στο σημείο αυτό έχουμε μια σημαντική βοήθεια στον αναγνώστη, καθώς σε κάθε φωτογραφία υπάρχει ένας αριθμός που παραπέμπει σε αντίστοιχο σχεδιάγραμμα-οδηγό του αεροσκάφους. Έτσι μπορεί κανείς να εντοπίσει εύκολα σε ποιο σημείο αντιστοιχεί η κάθε φωτό με ανοικτό πάνελ, καθώς στα πολύ κοντινά πλάνα είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει ταυτοποίηση, ακόμα και για τους πολύ γνώστες. Εκτός από τον αριθμό υπάρχει και σχετική λεζάντα με την ονομασία του συστήματος και την ένδειξη left/right ή looking FWD/AFT.


To κεφάλαιο της Συντήρησης, μαζί με αυτό του J79 που ακολουθεί, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους θα ήθελαν να φτιάξουν ένα μοντέλο του κινητήρα ή να ανοίξουν σχετικά πάνελς με εσωτερική λεπτομέρεια. Από το φακό  δεν γλύτωσε φυσικά ούτε το ραντάρ AN/APG 65, καθώς και το πυροβόλο Μ61Α1, σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια και με πολλά επιμέρους close-ups.
To βιβλίο κλείνει με 17 σελίδες και δεκάδες φωτογραφίες από τον οπλισμό: ΑΙΜ-9L, Targeting Pods, AIM-120B, GBU-24/16, AGM-65, LAU-88 και drop tanks 

   Συνολικά το βιβλίο καλύπτει τις απαιτήσεις τον ποιο απαιτητικών μοντελιστον ,όσο και για το φίλο της αεροπορίας που θα ήθελε να μελετήσει τα ιδιαίτερα…Εσωτερικά του  θρυλικού F-4E Phantom.
Η φωτογράφιση εχει γίνει με  εξειδικευμένο εξοπλισμό και μας  φανερώνει κάθε λεπτομερεια και στα ποιο σκοτινα σημεία . Καθώς και την ακριβή φωτεινότητα τον χρωμάτων,φθορών και βρώμιον ,κηροζίνης και υδραυλικών διαρροών ,σε όλες της επιφανείας του αεροσκάφους !
 Αξίζει να αναφέρουμε εδώ, ότι  ολα τα όπλα που φέρουν τα 
F-4E Phantom II AUP  είναι από αποστολές  "Readiness"


Εκδότης:  Eagle Aviation
Αγγλικά υπότιτλοι κειμένου και φωτογραφίες.
Βαρρος αποστολής: 500 γρ.


By: Ioannis Lekkas & Ilias Gonis (Eagle Aviation)