Α-7Ε Corsair ARAXOS HAF Hobby Boss 1/48 By:Kostas Platanitis

 Α-7Ε Corsair 160566 ARAXOS HAF 

  A-7E CORSAIR II, 160566 / E-469, US NAVY με αριθμό 254 υπηρέτησε ,με δυο διαφορετικές παραλλαγές το   US NAVY. Μέτα την Καταιγίδα της Έρημου το 1992. Εντάχθηκε στην HAF για μια μικρή παράταση ζωής. Τον Μάιο του 2009 μετέφεραν τα γερασμένα LTV A-7 Corsair II στην 336 Μοίρες στον Αραξο, ως ανταλλάχτηκα


Κατασκευή Το Α-7Ε της hobby boss στην 1/48 ξεκίνησε με την προθήκη καλωδιώσεων στον χώρο των τροχών. Ακόμα στο electronic bay μπήκαν καλωδιώσεις και διαφορά κουμπιά καθώς και η φιάλη οξυγόνου απο milliput. Τοποθέτησα και μήκη πλαστικού στα καπάκια των θυρίδων για να αποκτήσουν κάποιο βάθος.
Έπειτα έπιασα το κοκπιτ, εγιναν προθήκες καλωδίων και κουμπιά ,διακόπτες και ζώνες  στο κάθισμα βελτιώθηκε έτσι ώστε να γίνει όσο πιο ρεαλιστικό  γίνεται και βάφτηκε με interior green το εσωτερικό των ηλεκτρονικών. Μέτα βάφτηκε με flat black το cockpit και μετα εγινε wash με λευκό για να τονιστούν οι διακοπές και το ανάγλυφο του.
Βάφτηκαν οι λεπτομέρειες στα ηλεκτρονικά και στο κοκπιτ και αφού κλείστηκε η άτρακτος προστέθηκαν κάποιες λεπτομέρειες στο αλεξηνεμιο στο hud. Έπειτα αφού καθαρίστηκε πολυ καλά το μοντέλο με οινόπνευμα εγινε σκίαση με flat black.
Βάφτηκε με χρωματα Gunze,H311 gray fs36622 για το κάτω μέρος,H310 brown fs30219,H303 green fs34102 και Η309 green fs 34079.Mε αυτή την σειρά από το ανοιχτό προς το σκούρα χρώμα.
 Τo καφέ ξανοίχτηκε με Η318 radome για να γίνει πιο ανοιχτό σε διάφορα σημεία και τα πράσινα με Η4 yellow. Πάλι για το ίδιο.  Να αποκτήσει κάποιες σκιάσεις η παραλλαγή..
Περαστικέ όλο το μοντέλο με ένα φαρδύ πινέλο παρκετίνη και όταν αυτή στέγνωσε άρχισα να τοποθετώ τις χαλκομανίες. Ακόμα βάφτηκαν οι πυλώνες οι δεξαμενές και οι καύσιμου
.Έπειτα σφραγίστηκαν ολα με ένα ματ βερνίκι και ξεκίνησα το wash με λάδια ζωγραφικής raw umber και ivory black σε όλες τις επιφάνειες.
Αφού εγινε ένα wash με σκόνες παστέλ περάστηκαν μερικά σημεία του  για να φανούν οι τυχόν φθορές του χρώματος από τις διαρροές με πιο έντονες κυρίως στις κάτω επιφάνειες.
Με ένα ψιλό πινέλο εγινε επί μέρους chipping σε σημεία που εχουν περισσότερη τριβή,άλλα και επαφή με το προσωπικό εδάφους. Υπόλογοι και οι πιλότοι εξίσου. Τόποθετηθηκαν τα φορτία και μπήκαν τα προειδοποιητικα rbf.
Κατασκευαστηκε και ένα καλυμα για τον αεραγωγό από αλουμινοφυλλο και μπήκαν συρματασφαλισεις στις βόμβες. Καθώς και προστατευτικα στις κεφάλες των ΑΙΜ-9.

   Art:Kostas Platanitis