Rivets Technique PART 2 stressed skin

Rivets Technique PART 2 stressed skinΕργαλεία:  
1) Ένα νυστέρι με μια στρογγυλή λεπίδα ,τύπου μισοφέγγαρου
2) Ένα μαρμαράκι  ανεξίτηλα, τύπου DVD  
3) Γυαλόχαρτο νεύρου P 1000.P 1200 .P 2500
4) Αλοιφές γυαλίσματος όλων των τύπων, αφαίρεσης μικρο γρατσουνιών, γυαλίστηκες καθώς και κεριά γυαλίσματος.Θα τα βρείτε στα προϊόντα αυτοκίνητον (γυάλισμα , βαφής του αυτοκινήτου) .Θέλουμε μια με μεσαίου τύπου,σε σμύριδα και μια τύπου κερί ,η πολύ υγρή.
Σας παροτρύνω να πάρετε δυο μικρά βαζάκια από άδεια χρώματα και να επισκεφτείτε τον φανοποιό σας .Ελάχιστη ποσότητα θα χρειαστείτε, Μην αγοράσετε μια συσκευασία που θα σας είναι άχρηστη  ( Προσοχή,τα προϊόντα αυτά να είναι σε υγρή μορφή. τύπου http://www.ptheodorou.gr/itemlist.php?cat=21230&show=default   
5) Ενα εργαλείο proxxon ή Dremel με τα εξάρτημα της φωτογραφίας 
6) Ένα χάρακα ,κατά προτίμηση μεταλλικό λεπτό, έλασμα, τύπου φιλερ  
7) Μπλοκ μιλιμετρε
8) Ένα διαβήτη με δυο μύτες  (για μέτρηση)
9)  Το εργαλείο  Riveter με την ροδέλα της κλίμακας που θα είναι το κιτ σας. Εγώ δουλεύω δυο ,ένα με κανονική ροδέλα για της ανοιχτές επιφάνειες και ένα με μικρή ροδέλα για τα δύσκολα σημεία .
10) Μια χαρτοταινία η ταινία Dymo ως οδηγό για το μαρκαδόρο  σας
11)  Μια οδοντόβουρτσα η ένα χοντρό πινέλο .Για να σκουπίζετε η να πλύνετε την επιφάνεια   που εργάζεστε.
12) Ένα πριονάκι  Ultra Fine and Extra Fine razor saw: CMK/Czech Master Kits CMKH1000 η οτιδήποτε που θα σας βοηθήσει  να καθαρίσετε την γράμμωση ,για το τελικό φινίρισμα. 


Εργασία :
   A) Ξεκινώντας να σας καθ οδηγήσω στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. 
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εγώ προτιμώ να κάνω αυτήν την τεχνική .Περνώντας κομμάτι ,κομμάτι ,από το κιτ .
Ο λόγος που ακολουθώ αυτήν την διαδικασία είναι  γιατί κόβω πηδάλια . Ανοίγω θήρες η τοποθετώ βελτιωτικά στα μοντέλα μου. Με την λογική ,να ελέγχω καλύτερα την πρόοδο και στην πορεία κολλάω και χτίζω το μοντέλο.
 (Δεν κολλάω το κιτ ,γιατί ασκώ πιέσεις στην επιφάνεια και μπορεί να κάνω ζημιά.) 
Επέλεξα για την παρουσίαση ,δυο κομμάτια από κιτ με διαφορετικής ποιότητας πλαστικό.
( TAMYIA & EDUART)  Όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι η κάθε εταιρία έχει διαφορετική σκληρότητα.
Να ξέρουμε ότι το μαλακό πλαστικό είναι καλύτερα τα αποτελέσματα και δεν θέλει θερμοκρασίες από την βούρτσα του  Dremel !
Ενώ το σκληρό πλαστικό ,θα πρέπει να είμαστε ποιο επιμελής στο χάραγμα και στο ξύσιμο !  
   Το πρώτο βήμα είναι να πάρω το σχέδιο  με πριτσίνια και αφού έχω επιλέξει. Ένα  κομμάτι της ατράκτου (για παράδειγμα) και έχω μελετήσει συγκεκριμένες εικόνες.   
Μετράω και σημειώνω  με το μαρκαδόρο . Τα δυο άκρα .Πρώτα κάθετα και μετά ,η ίδια διαδικασία οριζόντια
   Β) Χρησιμοποιήστε το νυστέρι σας για να κάνετε μικρά σημάδια επάνω στα σημεία που είναι η γραμμή τον πιτσινιον .Όπου τέμνονται  με κάθετη γραμμή ,θα ανακοπτουμε και θα συνεχίσουμε ,στην ίδια πορια. Την ίδια διαδικασία θα επαναλάβουμε και με μια ξύστρα.
Έχω κατασκευάσει μια, από ένα παλιό νυστέρι, που τρόχισα εμπρός .Το οποίο σας πρωτινό να κάνετε και εσείς. Ξυνει εύκολα και χωρίς να πληγώνει το πλαστικό .
   Γ)  Το επόμενο στάδιο,είναι να τρίψουμε με ένα  γυαλόχαρτο βρεγμένο P 1000.P 1200 .P 2500 .(τυλίξτε το σαν ροδέλα η τοποθετήστε λίγο, σε ένα ξυλάκι όπως στην φωτ. ) Πρέπει να τρίψουμε  όλην την αγριάδα ,στην επιφανεια . Να γίνει όσο το δυνατών ποιο ομαλό. 


Δ) Τα  Dremel  έχουν μια υφασμάτινοι βουρτσα,ειδική για γυάλισμα και με  την βοήθεια αλοιφης .
Θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε,μικρο ατέλειες ,που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι.
Η διαδικασία μπορεί να χρειαστη να την επαναλάβετε ! Κρίνετε απαραιτητο όμως, γιατί  οι ατελειες θα είναι ορατές με το που πέσει το πρώτο χρώμα. Αφιερώστε λίγο χρόνο σε αυτό το σημειο!!
   Ε) Για το τέλος,ξανά περνούμε το σχέδιο(Με τα πριτσίνια) και επαναχαράζουμε το μοντέλο μας.
Αυτήν την φορά με το εργαλείο Riveter με την ροδέλα της κλίμακας που είναι το κιτ μας
και με οδηγό κάποιο έλασμα(Χάρακα ) η μια ταινία Dymo. Επαναλαμβανεται ένα τελευταίο τρίψιμο με
γυαλόχαρτο P 1200 P 1500.P 2500 .Ένα σημείο που πρέπει να δούμε ,είναι και η γράμμωση.
Την καθαρίζουμε με ένα πριονάκι η ένα χαρακτικο, να αναφερόσουν τα οποία υπολείμματα.
Το μοντέλο θα πρέπει να πλυθεί καλά  με μια οδοντόβουρτσα,η χοντρό πινέλο.( Με νερό και σαπούνι για τα πιάτα πριν βάφει)
  Μερικά αεροπλάνα, ειχουν πριτσίνια με κεφάλι κάτι που είναι δύσκολο να αποδοθεί  υποκλίμακα. Οδηγήστε το Riveter  με την εμπειρία σας !   Η διαδικασία είναι επίμονη και θέλει την προσοχή σας σε ολα τα στάδια ! Πάρτε ένα παλιό κομματι και κάντε τις δόκιμες σας, σε αυτό. Πειραματιστείτε σε ολα τα βήματα . Είμαι βέβαιος ότι θα το αγαπήσετε.
Μπορεί να κοπιασετε δυο τρία βράδια, παραπάνω. Όμως το τελικό αποτέλεσμα θα απογειώσει και το ποιο απλό κιτ. Ηδικα όταν είναι να βάφουν μεταλλικά χρώματα .Να θυμάστε ότι σωστό χάραγμα, δεν πρέπει να είναι βαθύ  !

   GIANNIS MITZAS