MODELING workbench

MODELING work bench


  Ξεκινάμε από την παραδοχή.  Ότι κανένα σπίτι δεν κατασκευάστηκε με τις προδιαγραφές για μοντελισμό και επειδή οι ποιο πολλή. Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα του χώρου. Ως αρνητικό παράγοντα για να ασχοληθούμε με αυτό ,το τόσο δημιουργικό και ευχάριστο χόμπι.
Δεν είναι λίγες οι φόρες που έχω ακούσει από φίλους. Να παραπονιούνται ,λέγοντας ότι θέλουν περισσότερο χρόνο να ξεθάψουν εργαλεία και χρώματα,να τα μεταφέρουν σε  κουζίνα και από δωμάτιο σε δωμάτιο. Να εργαζόταν ελάχιστο χρόνο και μετά να ξαναμαζευόυν . Να καθαρίζουν και να ξανά κρύβουν τον εξοπλισμό. Μέχρι την επόμενη φορά. 
Αυτό σίγουρα δεν είναι ευχάριστο και σαν αποτέλεσμα έχει, να μας  απομακρύνει ,από αυτό που αγαπάμε . Σημασία έχει να  μπορούμε να ασχοληθούμε ,έστω και ελάχιστο χρόνο. Όχι στην ουσία με το χόμπι, άλλα με τον εαυτό μας. Να μπορέσουμε να ξεφύγουμε ,από τους ρυθμούς της καθημερινοτητας και να φορτώσουμε τις μπαταρίες για την επόμενη ήμερα.
Αυτό είναι το εργαστήρι ,του φίλου μου Γιώργου Γαλανάκη .Τα πλεονεκτήματα ,ενός άνετου, χώρου είναι  εμφανή
    Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά,ότι έχουμε κάποιον χωρώ,που μπορούμε να βάλουμε ένα γραφείο η να τοποθετισουμε ένα πάγκο,σε τοίχο ενάμιση με δυο μετρά. Κάλο θα είναι να υπάρχει κάποιο παράθυρο κοντά για να αερίζετε ο χώρος όταν βάφουμε Αν όχι, υπάρχει η λύση να πάρουμε Ένα θάλαμο ψεκασμού. Αυτοί οι θάλαμοι είναι πτυσσόμενη και αποθηκευωντε εύκολα. Διαθέτουν φίλτρο άνθρακα που απορροφά τις μυρωδιές .Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να κάνετέ μια παροχή δε κάποιο παράθυρο,ώστε να διώχνει τον αέρα έξω, Επίσης καθαρίζονται εύκολα και διατίθενται σε μια μεγάλη γκάμα μεγεθών και διαστάσεων .Επίσης μπορείτε να κατασκευάσετε μονή σας ,τον εξαερισμό με κάποιο μοτέρ του εμπορείου η να τοποθετήσετε έναν απορροφητήρα κουζίνας. Οπός στην επάνω φωτ. 
Ο εξαερισμός δεν κρίνετε  απαραίτητος σε περίπτωση που δεν δουλεύετε αερογραφο και σρειτ.
Αυτό που προέχει πάντα όμως,είναι η δίκη σας ασφάλεια και η ορθή διαχείριση του χώρου σας.

Σε περίπτωση όμως που ο αεροφόρος, είναι βασικό εργαλείο μοντελιζμου ,στα χεριά σας. Πέρα από το κομπρέσες που θα σας πρωτινά ένα μικρο και αθόρυβο .Να πάρετε η να φτιάξετε ένα δοχείο καθαρισμού, του αερογραφου  Cleaning pot air   Παροχή για δυο αερόγραφους, είναι μια έξυπνη λύση που θα σας λύσει τα χεριά την ώρα της εργασίας.(Εναμελ,Ζμαλτου χρώματα. Διαφορετικές μύτες ψεκασμού) Γάντια μιας χρίσης καθαριστικά για τον αερογραφο και μια μάσκα  προσώπου .(Δεν είναι τίποτα μπροστά στην υγειά σας ! Σαν κόστος Έτσι αναβαθμίζετε η δουλειά σας ποιοτικά και η επιμέλεια σας θα κάνει εύκολη και ξεκούραστη την χρίση του αερογραφουΤα τελευταία χρονιά έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην αγορά ,Σταντ της HOBBYZONE άλλα και από άλλες εταιρίες . Μπορούμε να τα βρούμε και στα εξιδανικευμένα μαγαζιά μοντελισμού, σε καταστήματα με εργαλεία καθώς και στο διαδίκτυο Έτσι δεν χρειάζεται να έχετε επάνω στον πάγκο σας όλα τα υλικά,πάρα μόνο άλλα όσα θέλετε  κάθε φορά. Είναι ένα μικρο κόστος της τάξεως τον 10 ευρώ το τεμάχιο και θα σας λύσει τα χεριά από την άποψη χρόνου και  προσβάσεις .   

Θα χρειαστούμε επίσης ένα προστατευτικό για τον πάγκο μας ( Επιφάνεια Κοπής) Αυτό βγαίνει σε διαφορετικές  διαστάσεις και μπορείτε να επιλέξετε στα δικά σας γούστα  .Επίσης πολύ βασικό είναι ,ο φωτισμός στο πάγκο μας. Πρέπει να είναι  συγκεντρωτικός .Εκεί ακριβός που δουλεύουμε και να μην μας τυφλώνει. Εδώ υπάρχουν αμέτρητες επιλογές .Από led ταινίες που μπορούμε να βάλουμε. πάνω από το ύψος του κεφαλιού μας. Σπαστά φωτιστικά με μεγεθυντικό φακό και φωτιστικά γραφείου για διάβασμα.

Τα βασικά εργαλεία για να μπορούμε άνετα να εργαστούμε .είναι τα εξής
1)Κοφτακι. 2)Λεπίδι κοπίς.3) Μυτοτσιπιδο.4) Σετ Τρυπανακια. 5) Σετ Λίμες ψιλές .6) Ντουκοχαρτα 
7) Σπάτουλα για στοκάρισμαΤα βασικά υλικά για να μπορούμε να εργαστούμε 
1) Χρώματα του μοντέλου μας.2) Αντιστοιχώ διαλυτικό και βερνίκια 3)Στόκο υγρό και σε σωληνάριο 4) Χαρτί κουζίνας 5) οδοντογλυφίδες 6)ταινία μασκαρισματος 7)Κόλα υγρή για πλαστικά  και κιακριλικη για μεταλλικά,αν υπάρχουν.


  Μερικά πλαστικά  κουτιά τύπου ταπερ .Μπορούν να αποθηκεύσουν ότι δεν δουλευτεί ,με ασφάλεια .

Τα εργαλεία θα τα προσαρμόσετε ,ανάλογα τον αναγκών σας .Τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα θα σας προτείνουν και θα σας καθοδηγηθούν !.Δεν είναι ανάγκη να πάρετε τα ποιο ακριβά ,κάλο είναι, να είναι  ευχάριστα στα χεριά σας, Όπως εσείς τα κρατάτε(π.χ. ένας αριστερό χείρα,από ένα δεξιό χείρα)  Ο μοντελισμός είναι  σχετικά ένα φτηνό χόμπι και προσαρμόζετε με την φιλοσοφία του κάθε μοντελιστή.
Με εκατομμύρια χομπιστες σε όλον τον κόσμο. Όλοι μας μαθαίνουμε καινούργια προϊόντα τεχνικές και εργαλεία . Εγώ σας πρωτινά τα βασικά για αρχή. Στην πορεία θα εμπλουτίσετε τον χωρώ σας, με νέα πράγματα . Κάλο θα είναι αν δεν είστε ήδη ένας έμπειρος μοντελιστής.Να μεριμνήσετε για επιπλέον χώρο,για χρώματα που θα αγοράσετε για τα επόμενα μοντέλα ,αναλώσιμα κ.τ.λ.
Να θυμάστε ότι τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα.

Μια χρήσιμη συμβουλή : Επιλέξτε μια καλή καρεκλά ,όσο το δυνατόν ποιο ανατομική και να προσαρμόζετε σωστά ,στο ύψος του πάγκου σας .Η κάθετη θέση της πλάτης ,είναι η σωστή!

  GIANNIS MITZAS