F6F-3 & F6F-5 Hellcat Drones By GIANNIS MITZAS

F6F-3 Κ & F6F-5 Κ Hellcat  Drones

Στο τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το Πολεμικό Ναυτικό είχε τα περισσότερα αεροπλάνα, βασισμένα. σε έλικoφορα  μαχητικά. Οπότε δεν ήξερε τι να κάνει με. Τα F6F Hellcats προφανώς κρίθηκαν λιγότερο χρήσιμα για τις αεροπορικές δύναμης από ότι το F4U Corsairs, γι 'αυτό και ανατέθηκαν σε εκπαιδευτικές χρήσεις και σε αεροσκάφη, ιπταμένους στόχους. Αυτά τα αποθέματα ,μετά ονομάστηκαν (F6F- Κ Drones ) 

   Τα αεροσκάφη F6F αναπτύχθηκαν αρχικά στην Ναυτική Μονάδα Ανάπτυξης Αεροπορίας στο Johnsville, Pennsylvania. Τουλάχιστον ένα από αυτά ήταν ζωγραφισμένο σε κίτρινο-πορτοκαλί συνολικά και ένα άλλο μπορεί να ήταν μια περίεργη απόχρωση του μπλε. Ο εκτεταμένος ουρανός ήταν χαρακτηριστικό αυτών των αεροσκαφών.  Φαίνεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις σημαντικές χρήσεις για τα αεροσκάφη F6F. Ο πρώτος ήταν ένας στόλος αεροσκαφών που έβγαζαν δείγματα ραδιενέργειας μετά από ατομικές βόμβες κατά τη διάρκεια των Operations Crossroads το 1946. Αυτά ήταν ζωγραφισμένα με έντονο κόκκινο χρώμα με διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις, προφανώς για να υποδηλώνουν ραδιοσυχνότητα. Τα εθνικά διακριτικά δεν είχαν το κόκκινη γραμμή στο εθνόσημο .  Η δεύτερη χρήση ήταν στόχοι. Το 1947, η VU-7 (α) βασίστηκε στο NAS Santa Ana για τη συνέχιση της αξιολόγησης των αεροπλάνων χωρίς πιλότους. Η μοίρα είχε οριστεί ως Culver TD2C / Grumman F6F Hellcats ως στόχος αεροσκαφών, για επιτόπια κατάρριψη πυροβολικού με τους Beech SNB Expeditors ως ελεγκτές πορείας τον F6F-5K. Ο OLF Palisades χρησιμοποιήθηκε για να ξεκινήσει και να ανακτήσει τα drones. (Οι επιβαίνοντες πιλότοι τους μεταφερθούν προς και από την Santa Ana). Η μοίρα μεταφέρθηκε στο MCAS El Toro το 1948. Στη συνέχεια, οι επιχειρήσεις στόχο ποίησις    εγκαταστάθηκαν στη China Lake και Point Mugu για σκοπούς δοκιμών πυραύλων και σε άλλες τοποθεσίες. (Ως στόχοι για εκπαίδευση). Ορισμένα αεροσκάφη τροποποιήθηκαν με "δεξαμενές άκρων" και μεγάλα (Πάχη φτερά) φτερωτών άκρων που περιείχαν φλοιούς για την προσομοίωση μιας εξάτμισης αεριωθουμένων, και επομένως να έχουν το κατάλληλο ενδιαφέρον για τον αναπτυσσόμενο πύραυλο Sidewinder .. Τον Δεκέμβριο του 1952, ένας πύραυλος XAAM-2 Sparrow χρησιμοποιήθηκε για να αναχαιτίσει και να καταστρέψει ένα F6F που πετούσε από το Point Mugu, δήθεν το πρώτο επιτυχημένο κατευθυνόμενο από τον αέρα αερόστατο * Το Σεπτέμβριο του 1953, το Sidewinder έκανε την πρώτη επιτυχημένη παρακολούθησή του, καταστρέφοντας και πάλι ένα F6F, αυτή τη φορά λειτουργούσε από την China Lake. Γενικά, αυτά τα αεροσκάφη ήταν βαμμένα είτε έντονα κόκκινα είτε φθορίζοντα κόκκινα συνολικά
  Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε με έναν παρωχημένο μαχητή ,είναι να το χρησιμοποιήσετε για δοκιμές. Εδώ είναι ένα F6F-5K με έναν πύραυλο XAAM-N-2 Sparrow I κάτω από την αριστερή πτέρυγα κατά την πρόωρη δοκιμή του όπλου. Η κεντρική γραμμή pod περιέχει φωτογραφικό εξοπλισμό για την τεκμηρίωση της εκτόξευσης του πυραύλου. Σημειώστε ότι ο οπίσθιος τροχός έχει επεκταθεί και έχει κλειδώσει τον ουραίο τροχό του Hellcat dron   F6F χρησιμοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες για την εκτόξευση του πρώτου πυραύλου, από αεροσκάφος επειδή υπήρξαν δυο θανατηφόρα ατυχήματα ,ως αποτέλεσμα εκτοξεύσεων πυραύλων. Αυτή η φωτογραφία, που προσφέρεται από τον Phillip Fridell, δείχνει ένα F6F drone (σημειώστε τον εκτεταμένο ουραίο τροχό) Το πρόγραμμα ήταν πιλοτικό την εποχή εκείνη. Έως τότε μόνο ρουκέτες, είχαν την δυνατότητα να φέρουν τα μαχητικά.
  Η τρίτη χρήση ήταν ως ακατέργαστο κατευθυνόμενο βλήμα επιφανείας προς επιφάνεια. Υπήρχαν έξι αποστολές που ξεκίνησαν από την Boxerμεταξύ 28 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου 1952 κατά τη διάρκεια του Κορεατικού Πολέμου κατά γεφυρών, σηράγγων και σταθμών ηλεκτροπαραγωγής. Η μονάδα καθοδηγούμενου πυραύλου 90 είχε σχηματιστεί στη Μονάδα Ανάπτυξης Αερομεταφορέα στο Johnsville, Pennsylvania. Οι AD-2Qs χρησιμοποιήθηκαν ως ελεγκτές. Τα F6F έφεραν μια τηλεοπτική κάμερα σε ένα κορμό κάτω από τη δεξιά πτέρυγα για στόχευση. Μία κεραία για τη μετάδοση της εικόνας της τηλεόρασης στον ελεγκτή του AD-2Q τοποθετήθηκε στην επάνω επιφάνεια της δεξιάς πτέρυγας πάνω από το κολόβωμα. Τα επίθετα F6Fs ήταν γενικά γυαλιστερά γαλάζιο της θάλασσας με τυποποιημένα εθνικά διακριτικά και υποκατάστημα σημάτων εξυπηρέτησης. Διακρίνονταν με σημάνσεις V1 έως V6 στο κάλυμμα. Σημειώστε ότι αυτά τα αεροσκάφη δεν είχαν τον εκτεταμένο ουραίο τροχό (δεν έρχονταν πίσω) ή τα πτερύγια ουράς στη βόμβα (δεν επρόκειτο να πέσει). Από τις έξι αποστολές, υπήρξε ένα χτύπημα.


NAF.  Η λίμνη( China  Redbirds) Ήταν το πεδίο βολής και δοκιμών .Εδώ βλέπουμε τα  συντρίμμια από  , F6F-5K Hellcat BuNo 94473,  Ιανουάριος 1962. F6F-5K Hellcat BuNo 79896 ουρά στα αριστερά και τι θα μπορούσε να είναι το υπόλοιπο του F6F-5K Hellcat 79896 και F9F-6K Cougar BuNo 127466 στο βάθος της εικόνας.Με το τέλος του πόλεμου στην Κορέα. Τα F6F-5K Hellcat .Παροπλιστηκαν οριστικά .
   
    Giannis Mitzas