F4u-2 (Ν) Corsair Tamyia 1\48 By Giannis Mitzas

 F4u-2(Ν) Corsair VMF-N 532 Tamyia 1\48

   Το F4u-2 ,είναι ένα θέμα που ,εδώ και καιρό ,θέλω να σας παρουσιάσω. Λόγο ότι υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την μετατροπής του F4u-1 Corsair σε ένα ,από 32 F4u-2 Corsair .Που εντάχθηκαν σε υπηρεσία το 1944. Το κιτ της Tamyia στην κλίμακα 1/48 .Είναι το μονό ,που υπάρχει στην έκδοση F4u-2 και αυτό όμως, έχει πέσει θύμα τον ελάχιστον γνώσεων ,για την πραγματική εικόνα του πρώτου ολοκληρωμένου, νυχτερινού μαθητικού ,του Ναυτικού.Στο τέλος του άρθρου θα βρείτε έναν σύνδεσμο με όλες τις πληροφορίες ,που έχω συγκεντρώσει. Ώστε να κάνετε σωστά το δικό σας F4u-2.


F4U-2 Corsair Νο.212  Που πετάξε  από τον Capt Howard W Bollman, VMF (Ν) -532, Kagman Field, Saipan, Απρίλιος 1944


   Επέλεξα να κάνω το μαύρο 212,του Capt Howard W. Bollman. Όπως ήταν στο τέλος του 1944. Στην Ατόλη  Kwajalein .Το 212 είχε 2 νίκες . Η πρώτη ήταν ένα Mitsubishi G4M Betty. To F4u-2 Corsair ,εκείνη την περίοδο .Είχε ξανά βάφει ,πάνω από την δίχρωμη βαφή ,με την τρίχρωμη και είχε στο κάλυμμά του κινητήρα .Την ζωγραφιά MIDNITE Cocktail.
 

    Η πρώτη, τροποποίηση που έκανα . Ήταν να προεκτείνω το Radar κατά 2 mm.(πρως εμπρος) και να αναπλάσω την 
επάνω επιφάνεια ,με στόκο δυο συστατικών. Η σκέψη να ανοίξω  τα παρελκόμενα του Radar . Ήταν μια ιδέα που μου προέκυψε κατά την κατασκευή. Η κατασκευή έγινε με φύλο πλαστικού και λίγο σύρμα για τα καλώδια. Με Ρολ χαλκό σύρμα ανακατασκεύασα όλες τις αντένες και άνοιξα το πορτάκι ,στην άτρακτο .Έφτιαξα από το μηδέν και τους πιλοτές τον βομβών ,τον φτερών. Που αφερεθηκαν σταδιακά  σε όλα τα F4u-1&F4u-2. Το 212 όμως ,την συγκεκριμένη χρονική στιγμή το είχε και έπρεπε να το φτιάξω ,αφού δεν υπάρχει στο κιτ.

    


  Η βάση προέρχεται από την Eduard  PSP 1/48 . Το βασικό χρώμα είναι το 121 Matt της Humbrol και με ένα πινέλο έκανα σκούπισμα με (Metal cote 27003 )  .Για να δώσω περισσότερη αληθοφάνεια. Πρόσθεσα σε συγκεκριμένα σημεία της βάσης ,μια σειρά και από αλλά χρώματα. Όπως AK:(2031&2033&2039) λαδιά (Burnt Umber & Raw Umber) και σκόνες (Weathering Pastel PW-02&PW-06&PW-03). Σκοπός αυτού του φορτιού ,είναι να είναι, αντιληπτό. Ότι δεν είναι ένα οποιοδήποτε σημείο του αεροδιάδρομου. Αλλά ένας χώρος service , που εργάζονται οι μηχανικοί και είναι αρκετά βρόμικο.

    Το αστέρι (εθνόσημο ),στα φτερά. Είναι ελαφρός μεγαλύτερο και σε άλλη θέση από αυτήν του δίνουν οι οδηγίες του κιτ. Λόγο του Radar. Πήρα από ένα F4u-1D τα πλαϊνά εθνόσημα που ταίριαξε ακριβός στο μέγεθος που αναζητούσα.


 
   Το δομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ,ωσεί κάνουμε ένα διόραμα. Είναι να σκηνοθετήσουμε όσο το δυνατόν ποιο ρεαλιστικά το έργο μας. Σε φωτογραφίες από την συντήρηση αεροσκαφώνβλέπουμε να δουλεύουν ,από 3 έως 10 άτομα. Χωρίς αυτό να είναι κανόνας. Εστί τοποθέτησα σε διαφορετικά πόστα το πλήρωμα εδάφους. Μηχανικούς, ηλεκτρολόγους, οπλουργούς. Οι φιγούρες προέρχονται όλες από σετ του Verlinden . Τις έβαψα με τα ( 84&85 της Humbrol ) . Τα παρελκόμενα επίσης προέρχονται από τον Verlinden  και την Tamyia.
Το τραπέζι  έγινε από ξύλο  παλσα και η σκαλωσιά που κρατά στον κινητήρα ,από φυλά πλαστικού

  Το βελτιωτικό σετ είναι της Aires.(4225) Τοποθέτησα το copckpit . Τις φωλιές τον τροχών και τον πυροβόλων. Δεν ήθελα να ανοίξω τον κινητήρα και τα παρελκόμενα του. Για να μην χαλάσω την σιλουέτα του F4u-2 Corsair. Επέλεξα να βάλω τους μηχανικούς να κλείνουν τα καπάκια του κινητήρα όμως, σαν να έχουν μόλις τελειώσει την εργασία τους.   Η προετοιμασία για το βάψιμο" Η διαδικασία που πάντα ακολουθώ. Είναι να χαράξω τα πιρστινια στην επιφάνεια τον μοντέλων. Αυτή η τεχνική κρίνετε απαραίτητη στα μοντέλα του WW2. Το αστάρωσα με το (Primer της Vallejo) και το πέρασα με το Aluminium της Alcad . Τοποθετώ το Aluminium κάτω από την βασική βαφή τον μοντέλων, για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι, όπως και τα πραγματικά αεροπλάνα. Που είναι αλουμινένια. Δίνει μια ποιο ζωντανή προσέγγιση. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μπορούμε να ξύσου με το κιτ και να αναδείξουμε τα σημεία που ξεφλουδίζουν στα αεροπλάνα, με ποιο αληθινό τρόπο.
   Βάψιμο:  Οι φωλιές τον τροχών και τον πυροβόλων . Στην πρώτη σειρά παραγωγής τον F4u-1 από που προέρχονται και τα F4u-2 . Ήταν βαμμένα με ένα μίνιο χρώμα προστασίας, Insignia red FS- 31136. Σε όλα τα εσωτερικά μερί   Με άσπρο, πέρασα την κάτω επιφάνεια της αραχτού και τον φτερών ,στο σταθερό μέρος τους. Με το (FS 35164 INTERMEDIATE BLUE)της Model Master .Eκανα το μεταβλητό μέρος τον φτερών και τα πλαϊνά μερί, της αραχτού. Όπως το βασικό σχέδιο της τρίχρωμης παραλλαγής και το πάνω μέρος με το  Sea Blue (FS 35042)της Colourcoats .  Ο κώνος του Radar( που στην εργοστασιακή του παρουσίαση το βρίσκουμε σε λευκό. Με τα την τρίχρωμη βαφή ο κώνος βάφτηκε  με το (US-27 Deck Stain της ίδιας εταιρίας) και το φιλιστρίνι ,πίσω από το προσκέφαλο του πιλότου ,με το (Blue Grey FS- 25189). Θα πρέπει να πούμε εδώ. Ότι, τα F4u-2 το 1945   ξαναβαφτήκαν με ένα σκοτεινό μπλε, όπως το σχέδιο που θα δείτε στον σύνδεσμο  που σας παραπέμπω.
   Καιρικές συνθήκες: Το πίσω μέρος από το cockit έως το κάθετο σταθερό . Καθώς και το ντεπόζιτο ,ακολουθώντας το τρέξιμο , της βενζίνης. Βάφτηκαν ελαφρός με ποιο ανοιχτό Sea Blue (FS 35042  ) προσθέτοντας 10% άσπρο. Τόνισα με αυτόν τον τρόπο .Tα  ποιο ηλιοκαμένα σημεία στο  αεροπλάνο. Αλουμίνιο έκανα το πάνελ στην κορφή του κινητήρα. Αυτό ήταν, ένα επιπρόσθετο πάνελ . Που δεν ήταν εξαρχής στο συγκεκριμένο F4u-2 και για αυτό δεν ήταν βαμμένο.   Ο κινητήρας προέρχεται από ένα P-47D της Hasegawa . Είναι ποιο ρεαλιστικός και με ελάχιστο σύρμα ,για τα  μπουζοκαλοδια . Δείχνει ποιο σωστό από τον αντίστοιχο του κιτ. Βάφτηκε με ένα (medium gray) και με λαδί ζωγραφικής (Sepia Extra ). Έκανα wash.


   Φθορές: Εκανα  Wash με το AK: (2073) Το κάτω μέρος περαστικέ με λαδί μαύρο (Ivory Black & Lamp Black)και με Raw Umber .Με Soot (Η-343 Hobby Color) τη καπνά από τις εξάτμισης και τα πυροβόλα. Με λαδιά (Raw Umber & Acrylic Varnish Glossy 114 oil )  Έκανα το τρέξιμο από το ντεπόζιτο . Του έδωσα μια βρεγμένη και ξηρή υφή !http://www.gmodelart.com/2017/06/f4u-2n-corsair-night-fighter.html


    Art:Giannis Mitzas