F4u- Corsair Aluminium

F4u-1A Corsair SS 11 SALLY

Προσέξτε,τον ψηλό  πίσω τροχό,  προέρχεται από την εκδοσή  F4u-1 ,τον Πεζοναυτών. Είναι ορατά εδώ και ταπωμένες  ,οπές τον πυροβόλον. στην πρόσοψη τον φτερών Με ρώτησε ένας φίλος,αν όλα τα Corsair που πολέμησαν στο WW II . Eιναι μπλε. Κάπου είχα δει αυτό το μοναδικό Corsair.Δεν ήμουν σίγουρος όμως ,για να δώσω μια τεκμηριωμένη απάντηση .Έκανα μια ερεύνα .Εκτεταμένη για τα χρώματα ,σε όλες τις Μοίρες και για όλην την διαρκήα  του πόλεμου.Το πρόβλημα είναι ,ότι εκείνη την εποχή,δεν ήταν διαδεδομένη η φωτογραφία. Όπως είναι σήμερα και ότι ,δεν υπήρχαν πεντάχρωμα φιλμ. Ότι τα αεροπλάνα είχαν μικρή διάρκεια ζωής και ότι ,λόγο τον καιρικός συνθηκών που επικρατούσαν .Είχαν εκτεταμένες φθορές και πολλά  μπαλώματα , με ότι χρώμα υπήρχε στοκ. Έτσι εξιλητε και το μπαστάρδεμα στην παραλλαγή,

Στην αρχή πίστεψα  ότι δεν είναι βαμμένο αλλά  έχει ξεβαφτεί εντελώς. Φανερώνοντας το  χρώματος αλουμινίου από το σκαρί του αεροπλάνου. Κοιτώντας προσεχτικά . Aβαφα.  P-51 & P-47. Δεν έχει την όψη της λαμαρίνας. Είναι πολύ . Επίπεδη  ανάμεσα στα πάνελ και πολύ καθαρό.  Σαν φρεσκοβαμμένο. Οι ζάντες φανερώνουν,στην επαφή με τα λάστιχα,  ένα σπρέι βαφής . Χωρίς να έχουν μονωθεί  ,κατά την διαδικασία .Το  Corsair  .Έχει ύφασμα στα φτερά και ξύλινα πηδάλια κατεύθυνσης .Σε αντίθεση με τα P-51 & P-47 .που είναι όλα ντυμένα αλουμινένιο .Το "Sally" σημειώθηκε στο κάλυμμα του κινητήρα και πιθανό χρώμα ,του ονόματος Sally ,να είναι το κόκκινο. μαύρα είναι τα σύμβολα.SS 11 Σε ατραχτο και στο μπρος καπάκι ,τον τροχών. Σε μαύρο υπάρχει και μια λωρίδα μπροστά από το κοπκιτ ,έως τα παρελκόμενα του κινητήρα. Για να μεν έχει αντανάκλασης από τον Ήλιο .  

Εδω φαίνεται πως για κάποιον λόγο .Είχε  ταινία μόνωσης ,στα παρελκόμενα του κινητήρα. Φανερώνει να έχει περαστεί τη βαφή αλουμινένιου και μετά να έχει αφαιρεθεί η ταινία.


F4U-1D με το όνομα «SALLY»  Το αεροσκάφος κτίστηκε ως .SS-11 .  Ανακατασκευαστηκε . από πέντε   άλλα Corsair .( αεροπλάνο ναυάγια )  Είχε ένα νέο κοπκιτ. Όποτε δεν είναι ξεκάθαρο,αν ο τύπος είναι F4u-1A η F4u-1D. Ήταν  χωρίς όπλα και κιβώτια πυρομαχικών.Γάντζο  προσγείωση ( αγκίστρο καταπέλτη).Ο πίσω   τρόχος ,προ έρχεται ,άπω ένα  F4u-1.Η καλύπτρα είναι άπω ένα  F4u-1A
 Pallanne Στο τέλος του 1944. Σε αυτήν την εικόνα, το αεροπλάνο είναι βαμμένο σε Sea Blue FS-25042 και φέρει τον αριθμό 894,  σε λευκά. Η καρίνα (Κάθετό σταθερό ) επίσης λευκή λωρίδα.


F4U-1D (894, Buno 57797) από την SS-11, Espirito Santos (New Hebrides), 1944. Το αεροπλάνο αποτελείται από πέντε μέρη ναυάγια    Corsaires.  Στον πόλεμο του Ειρηνικού, ήταν ποιο εύκολο οι κανιβαλισμοί σε άλλα αεροσκάφη ,για να έχουν σε πτητική ετοιμότητα κάποια άλλα .Η μεταφορά άπο Αμερική στο θέρετρο του Ειρηνικού .Ανταλλακτικών και καινούργιων αεροσκαφών. Σε καιρό πόλεμου,δεν ήταν και η ποιο εύκολη υπόθεση. Για αυτούς τους λογούς οι μηχανική προσπαθούσαν με κάθε μεσώ να κρατάν τις Μοίρες σε πτητική πληρότητα. Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι που βλέπουμε, πολλές μετατροπές και διαφοποποιησης  ,από  αεροπλάνο σε αεροπλάνο. Στην ίδια περίοδο, η στην ίδια Μοίρα.

Μονάδα: SS-11, Ναυτικό των ΗΠΑ
Σειριακό: 894 (BuNo.57797)
Αυτό το αεροσκάφος καταρτίστηκε από τμήματα πέντε κατεστραμμένων Corsairs από το Service Squadron Eleven - SS-11 στο Espiritu Santos, Νέες Hebrides το 1944. Πέταξε ως εκπαιδευτικό  ( στόχος) με το αλουμινένιο  χρώμα.  Αργότερα μεταφέρθηκε στο Peleliu, όπου ζωγράφισε το  συνολικά και χρησιμοποιήθηκε FS-25042 .Σαν  αναγνωριστικο .Στο τέλος του 1944 συνετρίβη και καταστράφηκε.


F4u-1 Corsair RNZAF. Υπάρχουν τρεις φωτογραφίες στη σελίδα 182 του Warren Russells Corsair Special στις σειρές χρωμάτων των αεροσκαφών αεροσκαφών της Μόνιμης Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας.
Τα F4u-1D Corsair της Νέας Ζηλανδίας. Ήταν αλουμινένια  ξεβαμμένα στο σύνολο. Φαίνεται ότι ,χρώμα αλουμινένιο είναι μόνο τα πηδάλια και τα αντιολισθητικό πάνελ τον φτερών.(NZ 5531)

"Α) το F4U-1 NZ5526, ένα από τα δύο μόνο Corsairs που πρόκειται να βαφτεί σε αυτό το σχήμα συνολικού Αλουμινίου., Αντιολισθητικό πάνελ στην κορυφή της ατράκτου και το κάλυμμα, καθώς και το πλαίσιο με κουβούκλιο - μαύρο. Αύξων αριθμός - Γυαλιστερό μαύρο, καπάκι θόλου και άξονα σε τροχούς - Κόκκινο, κύριοι τροχοί - μη βαμμένο κράμα μαγνησίου.
Β) NZ5526 στην Ηλεκτρική και Ασύρματη Σχολή, Wigram, 1946, ως Εκπαιδευτικό Στάδιο INST118.
Γ) Το F4U-1 NZ5531, το δεύτερο Corsair που φέρει το συνολικό σχήμα αλουμινίου, εμφανίζεται εδώ στο Rukuhia, Hamilton, το 1947, αναμένοντας την πώληση με διαγωνισμό. Η μόνη διαφορά μεταξύ αυτού του Corsair και του NZ5526 παραπάνω είναι η FF3 finflash και ο μαύρος πίσω ανυψωτικός ιστός.

Οι αναλογίες των στρογγυλών κειμένων μοιάζουν με 5: 3: 1, και το μπλε φαίνεται στις φωτογραφίες να είναι αρκετά χλωμό. Υποθέτω ότι το μεγάλο ερώτημα είναι: ήταν τα αεροσκάφη απλά γυμνά αλουμίνιο, ή ήταν βαμμένα σε χρώμα αλουμινίου; Η λεζάντα φαίνεται να προτείνει χρώμα και ο τόνος στις φωτογραφίες φαίνεται αρκετά ομοιόμορφος - αλλά ποιος μπορεί να το πει;

F4u-1D Corsair  NZ5526

 F4U-1D, που χρησιμοποιείται ως εκπαιδευτής στην πιλοτική εκπαιδευτική μονάδα RNZAF της Wigram.

XF4u-1 Corsair

Tο  XF4u-1 Corsair  είναι το πρωτοτυπώ ,πριν την γραμμή παραγωγής. Την εποχή εκείνη ,ήταν καθιερωμένη η βαφή αυτή, στα αεροπλάνα του ναυτικού. Αλουμινένια με κίτρινο ήμι γυαλιστερό .Στην επάνω επιφάνειά ,τον μπροστά   φτερών. Θα πρέπει να διευκρινισουμε ότι το XF4u-1 . Είναι βαμμένω  με ένα ματ αλουμινένιο στο σύνολο του. Φέρει ένα κόκκινο κύκλο ,στο κέντρο  του άστρου ,στο εθνόσημο και σε κόκκινο αντιπυρικό χρώμα. Είναι η καμπάνα του κινητήρα.