A-7E Corsair 336 Squadron "Olympos" HAF


A-7E Corsair II 336th Bomber Squadron 114 P.M.
Η Πολεμική μας Αεροπορία παρέλαβε τα πρώτα της Α-7Η (60 μονάδες) & διθέσια εκπαιδευτικά ΤΑ-7Η (5 μονάδες) τον Αύγουστο του 1975. Ο στόλος τους αυξήθηκε, και οι δυνατότητές του αναβαθμίστηκαν με την προσθήκη 62 A-7E και ΤΑ-7C από τα αποθέματα της Αεροπορίας του Αμερικανικού Ναυτικού το 1992. Με την παραλαβή αυτών, τα Corsair μεταφέρονται στην 116 ΠΜ και πιο συγκεκριμένα στις 335 Μοίρα Βομβαρδισμού («Τίγρης») και 336 Μοίρα Βομβαρδισμού («Όλυμπος»). Το αεροπλάνο χρησιμοποιήθηκε ως καμβάς για δύο επετειακά αεροσκάφη των προαναφερθέντων μοιρών. Συγκεκριμένα, η 335 Μοίρα έβαψε το 2005 ένα από τα αεροσκάφη της στα χρώματα και τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις μιας Τίγρης, και η 336 Μοίρα ένα ολόμαυρο, με καλλιτεχνικές απεικονίσεις του Όλυμπου και ενός κουρσάρου.Λίγα λόγια για το κιτ: Κλασικό παλιό κιτ hasegawa λοιπόν το κιτ του Ολύμπου, μέτριας ως κακής εφαρμογής, αλλά ικανοποιητικο σε λεπτομέρεια τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Παρόλα αυτά χρησιμοποιησα κάποια βασικά βελτιωτικά ώστε να το αναδείξω όσο το δυνατόν περισσότερο. Έτσι τοποθετήθηκε εξολοκλήρου νέο κοκπιτ, εκτινασωμενο κάθισμα και σκιαδιού από το πολύ κάλο σετ της Aires. 4147 .Κάποιες επιπρόσθετες λεπτομέρειες περιμετρικά του κοκπιτ και στο frame της καλύπτρας από το σετ του Verliden για τα A-7. Τελος οι θυρίδες των ηλεκτρονικών αντικατασταθηκαν με αυτές τις Aires.4349


Κατασκευή Η συναρμολογιση του κιτ δεν προχώρησε και τόσο ευχάριστα, μιας και όπως προανέφερα είχε κάκιστη εφαρμογή. Τα προβλήματα εστιάστηκαν τόσο στα δυο μισά της ατράκτου όσο και στις πτέρυγες αναμεταξύ τους .Άλλα και στην εφαρμογή τους επάνω στην άτρακτοΈτσι αρκετό στοκάρισμα και τρίψιμο δεν έλειψαν όπως και η επαναχάραξη στα σημεία οπού η γράμμωση χάθηκε. Αρκετή
 δουλίτσα χρειάστηκαν και οι θυρίδες των ηλεκτρονικών της Aires 4349.  Ώστε να κάτσουν σωστά στην θέση τους, όπως και η εισαγωγή του κινητήρα του αεροσκάφους για να χαθεί κάθε υποψία εξογκώματος, η γραμμής που υπήρχε και να δείξει σωστά και ρεαλιστικά το μοντέλο.
 Οι πίσω τροχοί αντικατασταθηκαν με ρητινενιους αντίστοιχους με αυτούς οπού είχαν τα Ελληνικά corsairs, ενώ μπήκαν κάποιες επιπρόσθετες λεπτομέρειες στις φωλεες των τροχών από το σετ του verliden για τα Α-7 της hasegawa.


Σε ορισμένα σετακια χαλκομανιών της icarus υπήρξε ένα σημαντικό λάθος στο μέγεθος των δυο γραμματοσειρων: 336 OLYMPOS και FLY LOW HIT HARD, με αποτέλεσμα να είναι κατά πολύ εκτός κλίμακας για το μοντέλο.
Κατέφυγα
 λοιπόν στην λύση της μάσκας, τυπώνοντας την γραμματοσειρα σε αυτοκόλλητο το οποίο κόλλησα επάνω στην άτρακτο του μοντέλου και ψέκασα με το 27002 της humbrol.
Να σημειώσω ότι από ένα σημείο και μετά η icarus διόρθωσε αυτό το θέμα με επιπρόσθετη καρτέλα η οποία περιηλθε στο σετ της και υπάρχει ακόμη σε κάποιες 
παρτίδες

Βάψιμο: Τα δυο βασικά χρώματα που χρησιμοποίησα στον Όλυμπο ήταν το matt black της Gunze και το 27002 Της humbrol για την αναπαράσταση στο ασημί χρώμα του αεροσκάφους. 
Χρησιμοποιησα τις χαλκομανίες της icarus για τον διάκοσμο του Ολύμπου οι οποίες είναι κλασσικά πολύ καλής ποιότητας και εφαρμογής.  
Για την παλαίωση του μοντέλου χρησιμοποιησα  λάδια ζωγραφικής, ενώ το τελικό satin φινίρισμα δόθηκε με μίξη matt και gloss βερνικιών της Winsor Newton. 
Οι ταινίες ασφαλείας RBF που προστέθηκαν ως λεπτομέρεια προήλθαν από το photoeched σετ της Eduard.
Το μοντέλο στις 28 Οκτωβρίου 2016 έλαβε μέρος στην κατηγορία Ε" του 35ου διαγωνισμού, του πανελληνίου συνδέσμου πλαστικομοντελιστων Ελλάδος IPMS που έγινε στο Γκαζι και βραβεύτηκε με το Ασημένιο μετάλλιο.

     Art: Nick Demi

GModel Art

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου